De taart maak ik van luchtig biscuitdeeg en bekleed ik met marsepein.
Soms werk ik ook met fondant.
Vulling:
De taart vul ik met drie lagen. Meestal vul ik mijn taarten met luchtige botercrème en jam
of slagroom en jam of Zwitserse room met jam.
Gevuld met slagroom moet de taart in de koelkast bewaard worden. De crèmevulling hoeft niet in de koeling.
Crème kan in de smaken: vanille, citroen, witte chocolade, mocca, aardbei, banaan of
choco-hazelnoot.
Voor jam gebruik ik vaak de smaken: aardbei, bosvruchten, framboos of kersen.
Luxere vulling:
- witte of bruine chocolade mousse,
- chipolatapudding,
- bokkenpootjesslagroom/ crème,
- oreokoekjesslagroom/ crème,
- vlaaivulling: tropische vruchten, kersen of aardbei,
- lemon curd (frisse citroenvulling),
- bonbonblocvulling,
- aardbeienbavarois,
- fruit, bijv. frambozen, aardbeien, mandarijn.
Cupcakes
De cupcakes maak ik van roombotercake, besmeer ze dun met crème/ jam en decoreer ze dan met marsepein. Cupcakes kunnen ook gevuld worden met crème of jam. Ook kunnen cupcakes voorzien worden van een smakelijke toef.
Maak jouw eigen website met JouwWeb